Velg en side

Hvordan vil Google Home påvirke dine salg?

Hvordan vil Google Home påvirke dine salg i din nettbutikk? Google har solgt over 150 000 av sine Google Home enheter i Norge. Nå snakker nordmenn med Google hver dag. De spør om været, nyhetene eller hjelper til med å finne riktig musikk. Talestyring ser ikke ut til å ta noen ende, men det veldig få snakker om er hvordan dette vil påvirke salg og rekruttering av nye kunder. Etterhvert som man blir vandt til å snakke med disse enhetene så vil vi samtidig bruke de annerledes ettersom teknologien blir bedre. Det er spådd at innen 2020 så vil 50 % av søk være søk med tale. Frem til nå så har stort sett norske bedrifter brukt Google Ads og søkemotoroptimalisering for å treffe kunder som er på jakt i Google etter tjenester og produkter, både fysiske og digitale varer. Det skal man selvfølgelig fortsette å gjøre, men hvis man samtidig legger til rette for å være kompatibel for trafikk fra Google Home eller Alexa fra Amazon så kan du ligge noen hestehoder foran dine konkurrenter.

Hvordan optimalisere nettbutikken for talesøk?

Dette er fortsatt ganske nytt og det finnes veldig lite informasjon på dette. Derfor tok vi en prat med Ole Petter fra Søkemotoroptimalisering.com som ga følende tips for å rangere på talesøk:
  1. Nettsiden din må ha https
  2. Du må ha en rask nettside
  3. Bruk Schema markup
  4. Kort og godt innhold
Det vil helt sikkert komme veldig mange gode verktøy etterhvert. Et veldig godt verktøy som man vet at har positiv effekt på talesøk er såkalt markup fra Schema.org. Dette er en måte å merke innhold på så søkemotoren kan bruke disse ressursene på en annen måte. Hvis du har WordPress så finnes det et veldig godt verktøy som heter WP Schema. Der kan du gå inn å legge inn alt av informasjon og gjøre siden din ennå mer attraktiv for trafikk fra søkemotorene.
Hastighet på nettsiden din er ekstremt viktig. Du kan sjekke hastigheten din på Google sin egen tjeneste som du finner her.
Vil talesøk ta over alt av trafikk til nettbutikker? 
Mest sannsynlig ikke, men talesøk kan bli en viktigere del av enkelte søk. Hvis du tenker deg typiske ting du lurer på når du kjører bil eller når du står å lager mat hjemme. Blant annet så vil nok talesøk og lokal seo gå veldig nærme hverandre. I andre tilfeller hvor du selger digitale tjenester eller programvare så vil nok ikke talesøk ha så mye å si. Hvis du ønsker å tiltrekke deg kunder lokalt via Google så er det ikke dumt å satse på talesøk. Ved å satse på talesøk nå så kan du gjøre en gullgruve litt frem i tid. Det er absolutt verdt å teste ut og se hva man kan få til!