Velg en side

Sånn tar du skrittet fra tanke til første investering

Det er mange som ønsker å begynne å investere, men det er dessverre mange som blir sittende fast i startgropa, fordi de ikke helt føler at de noensinne blir klare eller vet nok til å begynne. Men dette er selvsagt ikke sannheten, for det er fult mulig å begynne og samtidig lære seg masse underveis. Så her er noen tips til deg som føler deg klar til å ta skrittet, men kanskje ikke føler at du vet helt nok enda. Du er nemlig mest sannsynlig mye mer klar enn det du kanskje tror.

Når man begynner å investere, kommer man til å lære veldig mye underveis, men det er mange som tror at de trenger til å vite masse før de begynner. Og selv om det selvsagt er sant at det er bra å vite det man trenger for å komme i gang, så er det også viktig at man kommer seg opp av startgropa så fort som mulig, sånn at man faktisk kan lære det man lærer underveis. Men hvis man har det mer komfortabelt med å lese seg opp på aksjer både før og underveis, ligger det masse nyttig informasjon på nettet som vil gi deg en veldig god følelse av å ha det overblikket du trenger.

Finn den riktige måten å investere på for deg

Det er mange måter å investere på, og enten det å handle opsjonskontrakter, investere i fond eller aksjer er det som passer best for deg, er det viktig at du tar stilling til dette før du begynner. Dette er en av de tingene som er viktige å begynne, for dette kommer til å være en del av strategien din, som guider valgene du tar fremover, for å kunne best mulig lage en portfolio som passer til de behovene og ønskene du har som investor.

Indeksfond stiger over tid

Og akkurat som at vi elsker elektroniske lommebøker, gjør det også livet litt lettere at vi kan handle med aksjer gjennom en app på telefonen vår. Det gjør bare alt litt lettere. Det gjør det også enklere å dobbeltsjekke ting man kanskje har behov for før man tar skrittet og investerer for første gang. For hvis du vet hva du vil investere i, og kan det helt grunnleggende, så er du klar! Resten kommer du til å lære underveis, så ikke hold deg tilbake – bare kom i gang og nyt det!