Menneskets beste venn utvikler seg stadig. Den går ikke av moten til tross for de enorme teknologiske nyvinningene de siste tiårene. Tvert imot tilpasser den seg. Det er hele tiden nye anvendelsesområder for robothunder, til industri, romfart eller rett og slett til lekerommet.
En robothund er ennå ikke allemannseie, men det er ikke utelukket at de blir det. Det er gjerne slik at oppfinnelser og nyvinninger til vitenskapelige eller industrielle formål ofte kan tilpasses forbrukermarkedet. La oss se litt nærmere på hva du kunne bruke robothunden til.
Robothund vs vanlig hund
Vi skal ikke bagatellisere gleden ved en ekte, levende hund, men vi kan trekke fram noen fordeler med robothunden. Det er nemlig en del irritasjonsmomenter og ekstraarbeid vi slipper.
Robothunden skal nemlig ikke mates. Heller ikke trenger den å gå på do. Du kan derfor trygt la den være hjemme alene både dager og uker.
Behovet for billige hundebur på bilturen er heller ikke til stede. Det er liten fare for at den vil slikke føreren i øret i 80 kilometer timer på motorveien. Derimot bør den selvfølgelig pakkes forsvarlig i bagasjerommet.
En robothund kan også være til nytte i hjemmet. Allerede nå er det robothunder som kan ta oppvasken, plukke ting opp fra gulvet og hjelpe deg å løfte ting opp fra gulvet. Med tiden er det godt mulig at den kan bli en fullverdig hushjelp.
Ellers gjør den akkurat som du sier, eller programmer den til. Med mindre den er bygger for å lære og samtidig utvikle en kunstig intelligens (Articial Intelligence).
Med robothunden på nye eventyr
Det er ikke alltid at en robothund likner så mye på en vanlig hund. Det er først og fremst de fire bena på en mekanisk enhet som gir assosiasjonene til hunder. Utover det kan de avvike ganske mye fra hunden i utseende.
Men de fire bena gjør den svært bevegelig i alle retninger. Den kan sendes inn på områder der mennesker ikke kan ferdes, som i verdensrommet, på steder med radioaktiv stråling eller bare dit det er utilgjengelig. Her kan den foreta undersøkelser eller medbringe gjenstander.
Men kan den bli en ordentlig hund?
Hvis vi snakker om en ren imitasjon med pels, tunge, hale og andre typiske hundeattributter , er det kanskje ikke noe prioritert forskningsmål. Da går man en del utover nytteverdien. Dog er det noen som jobber med å utvikle androider.
Det er kanskje mest for å se hva de får til. Vi får se om det blir noe tilbud til husholdningene ut av det etter hvert.