Velg en side

8 ting man bør ha i hjemmet sitt

Det moderne hjem flommer over av duppedingser og elektriske saker. Noen er kommet for å bli, mens andre nok vil forsvinne like fort som de kom. Men noen av de nye gjenstandene kan det være smart å ha, spesielt i en tid der alt mer og mer blir digitalisert.

  1. DAB-radio, den nye radioen som fra 2017 bruker såkalte Digital Audio Broadcasting teknologi for å få ut signalene til de tusen hjem. Det gamle FM-nettet har blitt faset ut. Med DAB-radio kan man få de kjente og kjære programmene på sine favorittkanaler, samtidig som man får tilgang på en hel rekke nye kanaler fra utlandet. DAB-radio er kommet for å bli

 

  1. Smart-TV, for stadig flere blir det vanlig å se serier og programmer når det passer dem, og da kan det være greit å ha en TV hvor man kan finne fram til favorittserien sin. Et alternativ til smart-tv er Apple-tv, som kan integreres til en vanlig TV, og som gir de samme mulighetene.

 

  1. Elektrisk tannbørste, med denne vil alltid tennene være skinnende rene. Men man må huske på å lade opp batteriene fra tid til annen. Elektriske tannbørster har lengre levetid enn vanlige tannbørster, og man får pusset tennene bedre med de sirkulære bevegelsene.

 

  1. Trådløse hodetelefoner, disse er kommet for å bli. Trådløse hodetelefoner gir den beste lyden når man for eksempel vasker huset eller vil slappe av med god musikk eller en lydbok. Det at de er trådløse gjør at man kan bevege seg fritt rundt i huset uten å måtte ta dem av. Da kan man bare koble dem sammen med en mobil eller nettbrett via Bluetooth-funksjonen, og vips har man den rette lyden uten forstyrrelser.

 

  1. VR-briller, Virtual Reality er på full fart inn i de private hjem. Enten som en dings som øker spillopplevelsene eller for å se filmer og annet med. VR briller brukes til å entre inn i en animert verden hvor alt kan skje. Alle de store datakjedene leverer VR briller til forskjellige priser. Google leverer en versjon som er gratis, laget av papp.

 

  1. Stearinlys på batteri. Det er mange som liker å pynte med stearinlys i hus og hjem, men man skal huske på at det medfører en viss risiko å ha alt for mange lys med åpen flamme rundt om i huset. De finnes både som telys, kubbelys og andre lys. De lages slik at flammen er bevegelig. Da er det helt ufarlig å kose seg med lys i hver krik og krok.

 

  1. Applikasjoner for regulering av varme og lys. Det kommer stadig vekk ny teknologi for å forvarme hytta, sette på lys i rom også videre. Dette er med på å redusere forbruket av strøm, samtidig som man kan komme fram til en oppvarmet hytte til helga. Ved å laste ned en slik applikasjon på mobilen, kan man slå av lys eller varme opp stua før man drar fra jobb. Dette gjør det mer sikkert og man kan spare penger ved å redusere forbruket.

 

  1. De gamle vinylplatene har fått et nytt liv. Det meste av musikk man høyere i dag, streames gjerne på nett eller man hører på lineær radio. Men mange ønsker å ha tilbake samlingen sin av musikk, og vinylplater har fått en ny vår, både fordi det gir en samlefølelse og på grunn av at teknologien har blitt bedre. Det å spille av musikk på en platespiller, gir en helt annen lyd enn den digitale lyden man får av å høre musikk på radio. Selv om de nye platespillerne har laserstift, er det ikke så mye som er nytt med dagens platespillere. Gammel teknologi blir som ny.