Velg en side

Nye løsninger for bedre kundeopplevelser

Optimaliserte kampanjer på tvers av kanaler, tilgang til tredimensjonalt AR/VR-materiale og integrasjon med Hadoop er bare noen av nyhetene i Adobe Experience Cloud.

Fysiske butikker utfordres stadig sterkere av den økende netthandelen – paradoksalt nok også av sine egne nettbutikker. Detaljhandelen er under et konstant press, og en viktig oppgave er å sikre at hele omnikanal-tilbudet er sømløst og at hvert enkelt berøringspunkt gir en god kjøpsopplevelse.

– Dagens utfordring er at detaljhandelens online og offline salgskanaler ofte er svært adskilte og silo-orienterte. De fysiske butikkene og deres digitale kanaler må samarbeide bedre for å sikre at kunden får en sammenhengende opplevelse. Lokkerabatter er ikke lenger nok og forbrukerne forventer at butikkene skal kjenne dem – noe som krever tilgang til store datamengder, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

For å imøtekomme disse utfordringene introduserer Adobe en rekke nyheter i Adobe Experience Cloud:

Integrasjon med Hadoop

Detaljhandelen benytter seg i stadig større grad av stordata for å få innsikt i forbrukernes ønsker og for å kunne forutsi salg ut i fra sesongmessige svingninger og salgsfremmende tiltak. Med det i tankene lanserer Adobe nå en integrasjon med Hadoop, en av verdens største plattformer for lagring av stordata. Med direkte tilgang til relevant transaksjons- og lojalitetsinformasjon blir det enklere å organisere og justere kampanjer på tvers av kanaler, uten behovet for komplisert dataoverføringer.

Kundens butikkadferd

Selv om man effektivt kan analyse kunders nettadferd kan det være vanskelig å tolke deres butikkopplevelser. Derfor har Adobe startet et prosjekt som registrerer og viser kundens butikadferd i sanntid. I det de ankommer får butikken tilgang til informasjon om kjøpspreferanser, lojalitetshistorikk og siste besøksdato, og kan umiddelbart sende skreddersydde tilbud den enkelte via butikkens mobil-app.

Virtuell kjøpsopplevelse

For å hjelpe butikker med å kunne tilby spennende kjøpsopplevelser, uten kundens fysiske tilstedeværelse, introduserer Adobe nye panorama-, AR- og VR-funksjoner. Med det kan butikker tilby fotorealistisk 3D-materiale som kan redigeres fra alle vinkler, med ønsket lyssetting og i ulike situasjoner. Dermed kan kunder virtuelt få en opplevelse av f.eks. hvordan en ny reol vil kunne se ut i stuen eller prøve et klesplagg – via smarttelefonen.

Optimaliserte kampanjer

Forbrukere har i dag tilgang til, og skifter stadig mellom, ulike typer enheter, og det kan være utfordrende å optimalisere kampanjer basert på varierende skjermstørrelser og båndbredde. Adobes nye funksjon, Smart Imaging, registrerer slike faktorer automatisk og sørger for at filstørrelser på bilder reduseres med opptil 70 prosent.