Velg en side

Adobe integrerer løsninger for mer engasjerende innhold

Adobe mener økende konsum av digitalt innhold fra ulike enheter byr på viktige muligheter og utfordringer for virksomheter, i form av raskere og bedre produksjon og utnyttelse av engasjerende innhold. Nå tar selskapet grep for å styrke integrasjonen av sine løsninger og skape en mer sømløs arbeidsflyt mellom kreative, markedsførere og dataanalytikere.

Ifølge en ny undersøkelse utført på vegne av Adobe Experience Manager engasjerer gjennomsnittsamerikaneren seg nå i digitalt innhold 7,8 timer per dag – og tallet for tenåringer er 11,1 timer. Og forbrukerne er ofte aktive på flere enheter samtidig.  Over halvparten (55 %) bruker ‘konstant’ eller ‘ofte’ flere digitale enheter samtidig. De unge er mest komfortable med å ‘multi-screene,’ for eksempel å se på tv på den bærbare PC’en mens de netthandler fra nettbrettet og chatter på mobilen.

På bakgrunn av denne utviklingen sørger Adobe nå for tettere integrasjon mellom sine verdensledende løsninger og verktøy for ulike disipliner involvert i en virksomhets produksjon, leveranse og markedsføring av innhold.

– Bruken av mange forskjellige skjermer stiller store krav til virksomhetenes utvikling og distribusjon av innhold. Vi har lenge visst at innhold må være optimalisert til den enkelte kanal. Men utviklingen i forbrukervaner stiller også store krav til innholdets format og uttrykk – og ikke minst hastigheten det leveres med. Virksomhetene bør derfor tenke mobil, nettbrett, laptop og tv i en integrert marketingstrategi i stedet for å behandle ulike kanaler enkeltvis, sier Imran Afzal, marketing-sjef for Adobe Experience Cloud i Norden.

Mange av forbedringene gjøres i Adobe Experience Manager, som inngår i Adobes helhetlige løsningsportefølje for digitalmarkedsføring, og skal styrke virksomhetenes mulighet for å nå forbrukere på tvers av enhetstyper og kanaler. Adobe Sensei, selskapets rammeverk for AI- og maskinlæring, automatiser leveransen av personalisert innhold, så markedsførerne kan jobbe smartere og raskere. Samtidig blir det enklere å trekke kreativt innhold direkte fra Adobe Creative Cloud inn i Marketing Cloud, så virksomheten kan integrere innhold og data og raskt levere en sømløst integrert opplevelse.

Den nye intelligente innholdsfunksjonene i Experience Manager 6.4 blir tilgjengelige i mars 2018. De vil blant annet gjøre det enklere for markedsførere å finne bilder lynraskt ved hjelp av en algoritme, og å automatisk personifisere innhold tilpasset individuell adferd og kanaler. Det blir også mulig å sørge for automatisk tilpasning av budskap for spesifikke situasjoner, og å skreddersy og optimalisere bilder for ulike skjermer basert på enhetstype og tilgjengelig båndbredde.

Tettere integrasjon av Marketing Cloud- og Creative Cloud-løsninger gjør at kreative og markedsførere kan jobbe mer samkjørt og effektivt. Blant annet blir det enklere å få tilgang til eiendeler lagret i Experience Manager fra Creative Cloud app’er som Photoshop CC, Illustrator CC og Adobe InDesign CC.  Det blir også enklere og raskere å skape 3D-modeller for engasjerende opplevelser, og å trekke bilder fra Adobe Stock for publisering på tvers av ulike kanaler.

Nyheter i Adobe Experience Manager 6.4

  • Personlig innhold på intelligent vis: Med Adobe Experience Manager kan websider bygges opp intelligent og automatisk generere effektiv layout i forhold til hvem mottakerne er. Det kan eksempelvis være en hotellkjede som vil skape brukervennlige opplevelser for tenåringer med smartklokker og pensjonister med stasjonære PC-er.
  • Høykvalitetsbilder tar 70 prosent mindre plass: Med den intelligente teknologien Dynamic Media kan brukere overlate filhåndteringen til Adobe Sensei. Smart Imaging og Smart Crop analyserer automatisk filene og reduserer filstørrelsen med opp til 70 prosent – uten at kvaliteten eller det visuelle uttrykket går tapt.
  • Automatisk tilpasning av innhold: Samspillet mellom Adobe Experience Manager og Adobe Target gjør det mulig for brukerne å tilpasse innholdet til rett kontekst, som nyhetsbrev eller Facebook-innlegg. I tillegg kan Adobe Sensei gjøre låste formater som en PDF-fil til en mobilvennlig opplevelse.
  • Intelligente formularer: Med intelligent formularkonvertering i Adobe Experience Manager, som bruker Adobe Senseis intelligente teknologi, kan man automatisk konvertere tradisjonelle PDF-formularer til en langt bedre mobil-responsiv opplevelse. Det inkluderer presis identifisering og digitalisering av input-felter og formularstrukturer på få sekunder.

Ny integrasjon mellom Marketing Cloud og Creative Cloud

  • Innebygd adgang til Adobe Creative Cloud: Adobe Sensei reduserer tidsforbruket ved å jobbe i flere cloud-systemer samtidig. Vi et innebygd app-panel kan man jobbe i flere Adobe-produkter samtidig.
  • 3D-content fra Creative Cloud: Adobe integrerer Adobe Experience Manager med Dimension CC, og gjør det enkelt for virksomheter å bygge, tegne og bruke 3D-indhold i markedsføring.
  • Intelligent hjelpegrafikk: ’Smart Tags’-teknologien forenkler det daglige arbeidet. Via datalæring foreslår og tilbyr den skreddersydde grafiske elementer. Jo mer man bruker den, desto bedre lærer den virksomheten å kjenne.

Om Adobe Experience Manager
Adobe Experience Manager er en del av Adobe Experience Cloud (LINK), som brukes av verdensledende selskaper som Hyatt, Mastercard, Nissan, Informatica, Philips, Manulife, Morningstar, Progrexion, UBS, Constellation Energy Group, Qantas Airlines og T-Mobile. Adobes ledende rolle innen content management anerkjennes av Gartner og Forrester Research. Experience Manager er integrert med Creative Cloud  for sømløs håndtering av innhold og arbeidsflyt, og med Adobe Document Cloud for digitalisering av dokumentarbeidsflyt. Integrasjon med Adobe Analytics og Adobe Target gir dyp innsikt i kundeadferd for personalisering av innhold.