Velg en side

Adobe slipper nye versjoner av Photoshop CC og Adobe XD

Adobes mest populære kreative programmer får bedre integrasjon med Windows og Mac og flere nye, praktiske funksjoner.

Forbedringene i de nye versjonene av Photoshop CC og Adobe XD er i stor grad basert på brukernes tilbakemeldinger og innspill.

Noen nyheter i Photoshop CC versjon 19.1:

  • Forbedret Windows grensesnitt – Photoshop vil nå automatisk justere seg etter brukerens innstillinger i Windows 10 Creator’s Edition og tilpasse seg skjermens oppløsning og skalerbarhet. Dermed vil høyoppløselig bærbare PCer fungerer sømløst sammen med desktop skjermer med lavere oppløsning – eller omvendt.
  • Velg element –  en ny funksjon som med ett enkelt klikk automatisk velger de mest fremtredende elementene i bildet og gjør redigeringsprosessen betydelig raskere. ‘Select Subject’ er drevet av Adobe Sensei, et sett med tjenester bestående av bl.a. kunstig intelligens og maskinlæring. Les mer og se en liten video her.
  • Velg og masker – en glidebryter for å dekontaminere farge og som tidligere var tilgjengelig i ‘Refine Edge’, har nå også blitt lagt til arbeidsområdet ‘Select & Mask’.
  • Bedre XD-integrasjon – når man tidligere kopierte tekster med ulike stilarter og effekter ble bare den først brukte stilen kopiert. Nå støttes flere skrifttyper og effekter når man kopierer og limer SVG fra Photoshop til XD.
  • Forbedret hjul-støtte – det er nå ved hjelp av Microsoft Dial mulig å kontrollere og endre penselinnstillingene samtidig som man bruker dem. Det er også mulig å tilordne hvilken som helst type av dynamisk kontroll, som f.eks. størrelse, vinkel, opasitet og bakgrunnsfarge.
  • Bug fix – en rekke innrapporterte feil har blitt korrigert og rettet.

Blant nyhetene i Adobe XD er sømløs integrasjon med en rekke tredjepartssystemer, som f.eks. Zeplin, Avocode, Sympli, ProtoPie og Kite Compositor. I tillegg er det nå mulig å se forhåndsvisning av XD-filer lagret i Dropbox og eksportere flere objekter samtidig. Det er også langt enklere å bytte mellom ulike fargemodeller (HEX, TGB og HSB).