Velg en side

Adobe lanserer neste generasjon av Creative Cloud

– med nye programmer, ny fototjeneste og en rekke oppdateringer

Adobe lanserer en rekke nyheter under Adobe MAX 2017 – verdens største konferanse for kreative, som i år trekker mer enn 12.000 deltakere fra hele verden. Blant nyhetene er fire nye applikasjoner: skybaserte Lightroom CC, Adobe XD CC for opplevelsesdesign, Adobe Dimension CC for 3D-komponering og fullversjon av animasjonsprogrammet Character Animator CC.

Samtidig er det en rekke oppdateringer til bl.a. Photoshop, InDesign, Illustrator og Adobe Stock.

– Vi er stolte av å lansere en ny generasjon av Creative Cloud, som inkluderer fire helt nye programmer og en rekke oppdateringer til de eksisterende. Felles for alle nyhetene er at de skal gjøre enklere og morsommere for kreative på alle nivåer å utnytte sitt fulle potensiale, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef i Adobe.

Neste generasjon bilderedigering

Adobe lanserer Lightroom CC – en ny fototjeneste for profesjonell fotoredigering og organisering – også på mobilen. Adobe Photoshop Lightroom CC er skybasert og synkroniserer automatisk mellom ulike enheter. Dermed kan fotografen ta og redigere bilder på telefonen og senere foreta endringer fra hvilken som helst annen enhet. Lightroom CC gjør det enklere å organisere fotosamlinger, blant annet ved hjelp av en funksjon for automatisk tillegging av søkbare stikkord – og det blir enklere å dele bilder på sosiale medier.

Les mer om nye Lightroom CC i egen pressemelding.

Samtidig kommer det nye oppdateringer til Photoshop Lightroom Classic CC, tidligere kjent som Photoshop Lightroom CC. Her er fokus fortsatt på den mer tradisjonelle fotoredigeringen på PC, og oppdateringene inkluderer bl.a. bedre ytelse, nye redigeringsfunksjoner og forbedret brukervennlighet.

Nye programmer

I tillegg til nye Lightroom CC lanserer Adobe tre nye applikasjoner:

  • Adobe XD CC – utviklet av og for designere – forenkler alt-i-ett-plattformen for hele arbeidsprosessen med design og utvikling av mobil-apper og nettsider.
  • Adobe Dimension CC – tidligere kjent som prosjekt Felix, lar grafiske designere raskt og enkelt skape realistiske 3D-bilder med 2Ds enkelhet.
  • Character Animator CC – som tidligere kun eksisterte i beta-versjon, er nå lansert som fullfunksjonell 2D-animasjonsverktøy som bringer liv i stillbilder laget i Photoshop eller Illustrator.

Andre oppdateringer i Adobes ‘flaggskip’-produkter:

  • Adobe Photoshop CC tilbyr nå betydelig utvidet bildestøtte, store forbedringer i lærings- og kom-i-gang instruksjoner og generelt bedre ytelse.
  • Nyheter i Adobe Illustrator CC inkluder effektivitetsforbedringer samt bedre arbeidsflyt og brukeropplevelse.
  • Også i Adobe InDesign CC er brukeropplevelsen forbedret, blant annet i form av raskere gjennomføring av de vanligste oppgavene og enklere tilgang til de mest brukte verktøyene.
  • Adobe Premiere Pro CC har fått nye samarbeidsfunksjoner, det nyeste innen 360/VR-arbeidsprosesser og responsiv ‘motion graphics’-kontroll.
  • Adobe After Effects CC forbedrer effektiviteten i ‘motion graphics’ ved å strømlinjeforme prosessen med å skape datastyrt grafikk og levere høykvalitets VR/3D.
  • Adobe Stock utvides ytterligere med hundrevis av profesjonelt opprettede ‘motion graphics’-maler som videoentusiaster kan bruke i Premiere CC og After Effects CC.
  • Adobe Typekit bruker nå Adobe Sensei til å søke etter fonter på en ny måte; ved å sende inn egne bilder av en skrifttype vil kunstig intelligens finne frem lignende skrifttyper tilgjengelige i Typekit.

Samtidig lanseres AdobeLIVE på Behance. Dette er en direktestrømmingskanal hvor 10 millioner medlemmer av nettverkssamfunnet kan inspirere og lære av hverandre. Fra 2018 vil Behance strømme direkte 24 timer i døgnet.