Velg en side

Apple Watch med enda flere kuriosa

Nok en gang presenterer Apple sine finurlige applikasjoner. Og denne gangen gjelder det for Apple Watch. Spesielt for de som trener har den nye Apple Watch noe som gjør den interessant. Med nylanseringen senere i år, får man en klokke som kan kobles direkte til mobilnettet, enkelt og greit for å slippe å dra med seg mobilen når man er ute å trener.

Inntil videre må smartklokka kobles til iPhone trådløst, både for å streame musikk, kart og sende meldinger. Den må alltid være i nærheten av Apple Watch, for at den ikke skal koble seg ut.

Apple Watch

Men med den nye Apple Watch, vil man få nye muligheter Utstyrt med en LTE chips, vil man ikke trenger å ha mobilen i nærheten. For eksempel kan en som skal ut å jogge laste ned sanger og bruke appen, for å legge igjen mobilen hjemme. I prinsippet er LTE chipen dobbelt så raskt som bredbåndslinjen hjemme. Med denne teknologien vil man laste ned musikk og lignende i en fart.

Intel Corp. er selskapet som leverer LTE chipsene, noe som har vist seg vanskelig. Det tok mange år før Apple tok Intel inn i varmen, etter at de hadde forsøkt i mange år ved å fri til Apple-konsernet. Fram til senest er det Qualcomm Inc, som har hatt denne æren, men i det siste har de to vært involvert i en bitter juridisk tvist. Derfor har Apple sett seg etter nye leverandører, noe som satte Intel på kartet. Med godt samarbeid og store visjoner går utviklingen fort. Dermed er allerede noen iPhone-mobiler utstyrt med Intel-teknologi.

Apple har allerede sett stor pågang både i USA og Europa. Likevel frykter de at lanseringen kan bli utsatt, etter at forrige nylansering i fjor ble utsatt.

Selv om Apple Watch står for en liten del av Apples totale inntekter, er dett mye som kan tyde på at denne smartklokken kan bli en bestselger med god margin. Salget av den forrige utgaven økte over 50 % i tredje kvartal, som plasserer den på tredje plass globalt etter Xiaomi og Fitbit, i følge en undersøkelse fra Strategy Analytics. Hva som vil skje når den nye Apple Watch kommer ut, gjenstår å se.

Når nå Apple Watch blir en mer ”selvstendig” enhet, ser man for seg at salget vil eksplodere. Dersom de kan levere en opplevelse der man ikke er fullstendig avhengig av selve mobilen, vil man kunne se nye salgstall. Det er hvert fall forhåpningen blant ivrige Apple-ansatte. Håpet er å ta markedsandeler fra Fitbit og Xiaomi, selv om de regnes for billige i forhold.

Det er ikke en helt ny tanke for Apple, for allerede i fjor kom de ut med enheter som hadde GPS-sporing. På den måten kunne mosjonistene og løperne lese av de korrekte distanser, selv om de la igjen iPhone-mobilen hjemme.

Den største utfordringen har vært batteriets levetid, spesielt når man putter inn enda en ting i klokka. Men etter mye prøving og feiling har Apple også fått bukt med levetiden på batteriene. I tillegg til å putte en LTE chips i Apple Watch-klokka, er det også snakk om andre endringer. Her vil det bli enda flere alternativer på den personlige assistenten Siri, på den nye WatchOS 4. Det skal også bli mulig å koble til treningsutstyr, sende betalinger i iMessage og få opp nyheter, helt uavhengig av iPhone-enheten.

Lanseringen kommer i forbindelse med flere andre lanseringer, blant annet iPhone 7 med nye funksjoner og design. Da er det bare å vente i spenning på Apples nye flaggskip innenfor treningsklokker og applikasjoner til høsten. Det blir en spennende ventetid.