Velg en side

Ny teknologi gjør det enklere å lage et stilrent og ryddig kjøkken

Hvert år er det mange nordmenn som pusser opp eller skifter ut kjøkkenet, selvfølgelig i tillegg til utallige nybyggprosjekter med flunkende nye kjøkkenløsninger. Likevel er det fort gjort å velge det samme gamle trauste, og da gå glipp av teknologiske nyvinninger som for eksempel platetopper med ventilatorer.

Platetopp med innebygd ventilator – et godt eksempel

På de aller fleste norske kjøkken finnes det enten en komfyr eller oppdelt platetopp og stekeovn. De siste årene har det blitt alt vanligere med platetopp som plasseres integrert i benkeplaten. Samtidig er det fortsatt den tradisjonelle avtrekksviften over platetoppen som er helt dominerende.

Sånn trenger det imidlertid ikke å være, det finnes platetopper med ventilatorer i mange forskjellige mål og design. Det betyr at det i mange tilfeller vil være mulig å montere en slik på kjøkkenet, så lenge det tas høyde for plassering av ventilasjonsrør. Gevinsten er åpenbar – en stilren og enkel løsning med full takhøyde og helt uten den tradisjonelle avtrekksviften med hette.

De aller fleste hvitevarer kan integreres

I 2022 kan de aller fleste hvitevarer og kjøkkenmaskiner integreres – fra oppvaskmaskinen til kaffetrakteren. Det åpner for både ergonomiske, praktiske og stilrene løsninger:

  • Mange velger å plassere stekeovnen litt opp i høyden, noe som gjør det mye enklere å ta ting inn og ut av den.
  • Oppvaskmaskinen kan integreres helt i kjøkkeninnredningen, moderne modeller vil til og med vise gjenstående tid med lys på gulvet. Det betyr at fronten kan være helt ren.
  • Husk også på at en enkel og lavteknologisk løsning kan være nok i noen sammenhenger, for eksempel i form av en enkel dør som kan trekkes ned foran et område på benken.

Moderne smarthjemfunksjonalitet kommer selvfølgelig i tillegg til disse enkle eksemplene, og det er mulig å lage svært strømlinjeformede løsninger for belysning og annen elektronikk. Slik moderne teknologi fjerner rot, samtidig som det blir mer ryddig på kjøkkenet.

.