Velg en side

Adobe lanserer Photoshop Elements og Premiere Elements 2018

Fjerning av lukkede øyne, automatisk valg av de beste opptakene og flere trinnvise automatiseringer av tilsynelatende kompliserte oppgaver er bare noen av nyhetene. Samtidig droppes versjonsnummer til fordel for årstall.

2018- versjonene av Photoshop Elements og Premiere Elements byr på en rekke nyheter, forbedringer og effektive verktøy som gjør foto- og videoredigering enklere og resultatene bedre. Programmene er utviklet for at amatører gjennom et enkelt brukergrensesnitt skal få tilgang til samme avanserte verktøy og teknologi som profesjonelle.

– Målet med Elements har alltid vært å gjøre det så enkelt og raskt som mulig å få det beste ut av bilder og videoer, uansett om man er nybegynner eller hobbyfotograf. I denne oppdateringen har vi lagt til en rekke nye trinnvise instruksjoner som gjør ellers kompliserte oppgaver enkle å få til, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

Ut med versjonsnummer – inn med en rekke nye funksjoner

I den siste oppdateringen har ikke Elements-produktene lenger et versjonsnummer, men et årstall. 2018-versjonene inneholder en rekke nye funksjoner, bedre brukervennlighet og forbedringer som alle skal gjøre det enda enklere å få best mulig resultat, bl.a.:

  • Nye ‘Guided Edits’ – Trinnvise instruksjoner som gjør de mest komplekse redigeringer om til enkle oppgaver med perfekt resultat. Samlet tilbyr Elements-familien nå nesten 70 instruksjoner, hvorav åtte helt nye, inkl. muligheten til å endre bakgrunn, dobbel-eksponering, legge til kunstneriske effekter og vannfarger, samt lage animerte innlegg for sosiale kanaler.
  • Aldri mer lukkede øyne – I gruppebilder er det nesten alltid én som har øynene lukket. I Photoshop Elements 2018 er det slutt på dette da programmet automatisk kan kopiere åpne øyne fra et annet bilde og implementere dette for et perfekt resultat.
  • Automatisk kuratering – Det er ikke lenger nødvendig å se over hundrevis av bilder for å velge det ene – Elements Organizer vil automatisk velge ut de beste bildene basert på skarphet, ansikt, sammensetning, m.m.
  • Spesielle øyeblikk –  Nå er det mulig å automatisk trekke ut de perfekte bildene fra filmopptak og dermed ikke å bekymre seg om man går glipp av det perfekte motivet under videoopptak.
  • ‘Smart Trim’ – En ny funksjon som tilpasset personlige preferanser automatisk fjerner dårlige opptak og bare beholder de beste opptakene basert på videoens stil.