Velg en side

5 produsenter av VR briller

Fra midten av 1900-tallet ble verden klar over den virtuelle realiteten, noe som i starten bare var en fantasi man bare så i science fiction filmer. Og filmbransjen var ofte arena for fundering rundt teknologi som både virket umulig og noe som bare tilhørte fremtiden. Og selv om man ikke virkelig kan gå inn i en virtuell verden, der bevisstheten og drømmeverden går over i ett, så kan VR briller gjøre situasjonen veldig spennende. Det er blant annet spillbransjen som er pådrivere av teknologi innenfor kunstig intelligens og virtuell realitet, etter som spillbransjen stadig når nye høyder. VR briller er kanskje derfor en av de første stegene for å skape en animert verden man kan entre inn i når man vil.

Spill som Half Life og Sims vil få en helt ny side som vil kunne dra enda flere folk til spillindustrien.

Noen av de første produsentene er allerede store aktører i dataindustrien. Samtidig ønsker de store mobilprodusentene å være helt fremme i utviklingen av teknologien.

Oculus Rift

Oculus Rift – denne VR brillen er en av de første på markedet med fantastisk grensesnitt, grafisk overtruffent og med innebygde høretelefoner. Med noen år allerede på markedet har alt blitt mye bedre. Man vil ikke oppleve lagging og med stroppene vil VR brillen sitte godt på. Man kan velge å bruke sine egne høretelefoner eller bruke de som følger med Oculus Rift. Man slipper å bli helt sjøsyk slik som med de første utgavene. Den er lett og strømlinjeformet

VR Playstation

VR Playstation – dette er Sony som VR brille som man bare kobler direkte opp til Playstation-maskinen sin. Mer trenger man ikke. Denne VR-brillen til VR Playstation er også blant de billigste på markedet, og krever ikke masse annet utstyr. Man kobler de to enhetene sammen via en prosessenhet med kabler. Denne følger med i pakken. VR-brillen fra Sony kan også tilpasses de fleste hodestørrelser ved justeringer bak og sidene. Playstation-kameraet må fange opp i alt ni laserstråler fra VR-brillen og da er man i gang. VR-brillen bruker også teknologi som gjør at bildet flyter nesten uten at den henger seg opp. Hvert fall ikke noe man legger merke til.

Google Cardboard

Google Cardboard – søkemotorgiganten er også på banen for VR briller. Google Cardboard pappversjonen fra Google er rimelig, til og med mulig å lage selv, og har som formål å øke interessen rundt VR teknologien. Med applikasjonen til VR brillen kan man få nesten 360 graders syn akkurat som i den virkelige verden, men det er nok en del begrensninger på denne pappversjonen i forhold til andre mer avanserte VR-briller. Google har også derfor utviklet andre VR-briller, som kalles Google Daydream View.

Samsung Gear

Samsung Gear – VR brillen fra Samsung har virkelig gjennomgått en formidabel utvikling. Den har nå kommet med mye bedre oppløsning, selv om det enda mangler noen hakk opp. Det forventes å komme i neste versjon av Galaxy Note brillen med 4K-skjerm. Teknologien har blitt mye bedre enn i de første dagene, og det finnes kompatible løsninger for dem som vil se 360 grader videoer fra internett også videre. Det er også mange flere spill man enkelt kan laste ned. Den nye brillen Samsung Gear bruker Bluetooth-teknologi for sammenkobling.

HTC Vive

HTC Vive – i samarbeid mellom HTC og Valve Corporation har de laget en flott VR-brille for de som elsker fart og spenning. Man får her en brille, samt to kontrollere, og med disse vil man oppleve alt i 3D uansett hvilken retning man beveger seg. For at dette skal virke optimalt må man ha to basestasjoner og en PC med litt datakraft til HTC Vive.

Hodestroppen festes godt slik at VR-stunden blir perfekt. HTC Vive er utstyrt med OLED-skjermer som gir tilbake en oppløsning på 1200 * 1080. HTC Vive har kommet for å bli.