Velg en side

Hvordan teknologien muliggjør selvtesting

Teknologien kan brukes i mange sammenhenger, og den blir stadig bedre og mer avansert. I dag snakker vi like gjerne om roboter som kan brukes i krig og kunstig intelligens. Tingene knyttes stadig tettere sammen, og vi kan monitorere stort sett det meste vi vil overvåke. Dessuten overvåker nettet vår atferd og vaner mer enn vi er klar over.

Men hvordan muliggjør egentlig teknologien selvtesting? Det er jo mange situasjoner der du skulle visst hvordan det lå an. Har du for høy promille etter en fest til å kjøre hjem selv, eller hvordan har søvnkvaliteten vært? Har du klamydia? Har du fått i deg narkotika uten å vite det selv? Eller hvordan er blodsukkeret ditt i forhold til før du begynte å trene?

Apper for selvtesting

Det er spesielt fordi vi går rundt med en smartmobil at vi kan teste alt mulig. Men også smartklokker gjør susen. Den kan direkte måle puls og hvordan man beveger seg. Dette er fordi den bruker GPS-sporing. Tallene de jobber opp mot, er samlinger av tusenvis av mennesker med forskjellig kroppsform, alder og fysisk helse. Sammen vil tallene og sporingene gi et godt overslag over hvordan det egentlig står til.

Men teknologien muliggjør mange andre typer tester. Det hele henger sammen med at vi stadig får et større nettverk, av servere, satellitter og brukere verden over.  Selv Google vet hva du liker, ikke liker, ser etter på nett og har behov for. Man kan enten fjerne informasjonskapsler eller få seg et VPN-nettverk for å unngå at Internett vet alt om deg.

Det fins mange slike apper, som Helseappen, MyFitnessPal, SlankeApp, Min Mat, Endomondo, Helix Gentest bare for å nevne noen av dem. Hva blir det neste mon tro?

Andre selvtester

Har du gjort noe dumt som å røyke hasj eller drukket etter å ha kjørt bil, kan du velge å ta en selvtest med urinprøve. Har du hatt ubeskyttet sex så kan du teste deg for klamydia med en klamydiatest– helt enkelt, hjemme i godstolen.

Går man med en følelse av at man er gravid finner også slike tester (billige graviditetstester), og har man problemer med noen matvarer kan man selv finne ut om man har cøliaki. Har man hatt ubeskyttet sex kan man også teste seg for det med alskens hjemmetester. Eller hva med eggløsningstest

Disse selvtestene er med på å hjelpe mange med vanlige problemer.

Trenger du en selvtest for noe helt annet, hvorfor ikke utvikle en egen app til det?

5G teknologi vil gi enda flere muligheter

5G-teknologien er på vei til å lanseres over store deler av verden. Kina og Huawei er allerede godt i gang, og med denne avanserte teknologien vil man garantert kunne teste det aller meste. Er vi klar for det?

Vi beveger oss mot å bli Gud, som forbedrer, endrer og tester alt vi vil teste. Men vil verden bli et bedre sted å være. Du kan sikkert teste deg mot en sykdom bare ved å la smartmobilen din skanne deg, og det vil helt klart være en fordel. Men vil appen være presis? Vil man få den behandlingen man trenger? Vil selvtesting av alt mulig gjøre at man utnytter potensialet sitt bedre? Til det fulle, slik at vi alle blir bedre mennesker?

Det er kun framtiden som vil gi svar på alle disse spørsmålene. Om du da ikke har en app som kan gi deg svaret nå!