Velg en side

Hvilke smarte teknologier er virkelig nyttige på badet?

Nordmenn bruker relativt mye penger på innredning, oppussing, baderomsmøbler og interiørprodukter til badet. Samtidig blir de aller fleste rom i boligen smartere, og et design baderom bør selvfølgelig ha noen ekstra smarthjemløsninger. Men hvilke teknologier er det egentlig som kan være praktiske på badet? Med fleksibel bad innredning er det uproblematisk å lage plass til nesten hva som helst, ta en titt på https://www.dansani.no/ for litt inspirasjon.

En smarthøytaler på badet kan være nyttig – men pass på plasseringen

Musikk på badet kan være hyggelig, og en smarthøytaler som for eksempel Google Nest er en superenkel løsning. Stemmestyring kan være ekstra praktisk på badet, der du da for eksempel kan starte musikken fra dusjen med en enkel stemmekommando.

Det finnes noen batteridrevne høyttalere med Bluetooth som er vanntette, men de vanlige smarthøytalerne som kobles til strøm er i utgangspunktet ikke tilpasset våtrom. Derfor er det viktig at den plasseres på et tørt sted, der den står langt unna vann. Tilkobling til støpsel ved servanten er derfor ikke et lurt valg.

Den tradisjonelle vaskemaskinen blir også smart

I mange boliger er vaskemaskinen og tørketrommelen plassert på badet, og det finnes mange smarte varianter med både trådløst nett og egen app. Disse maskinene vil kanskje ikke sortere tøyet og ta hele vasken for deg, men de kan hjelpe deg litt på veien. Du kan få tips om valg av program, varsel når maskinen har lite vaskemiddel igjen – hvis du velger en maskin med automatisk dosering – og dessuten også beskjed når du kan tømme maskinen.

Per i dag er enkle løsninger som en høyttaler, og helt integrerte systemer som en smart vaskemaskin, det som passer best på et vanlig bad. Mer futuristiske maskiner, som appstyrt dusjtemperatur eller dusjtoalett med en rekke avanserte funksjoner, er for spesielt interesserte. Badet er altså ikke like digitalt og smart som de andre rommene i boligen ennå.