Velg en side

Smart teknologi på badet

Mange rom i boligen har fått nye smarte funksjoner – fra appstyrte vaskemaskiner til smarthøyttalere og elektroniske låser. Badet henger kanskje likevel litt etter, men hva finnes det av smarte løsninger på badet?

Pass på sikkerheten – og husk på at det skal være praktisk

Det er viktig å huske på at badet er et av de få rommene i boligen der vann og strøm kommer i nærkontakt, og det er alltid viktig å benytte seg av fagfolk når noe skal endres. Det er for eksempel mulig å finne inspirasjon til et baderomsspeil med led lys på nett, men undersøk nøye hva du kan gjøre selv, og hva du må ha elektriker til.

Det er kanskje akkurat speil med lys som er et godt eksempel på et områder der det faktisk har skjedd en god del utvikling. Det er ikke mange år siden de aller fleste baderomsspeil ble levert med en relativt kjedelig lysrørsarmatur over. I dag finnes det baderomsspeil med lys som er innebygget, og selvfølgelig kan kontrolleres fra selve speilet.

Høyttaler eller TV på badet?

Fast installerte høyttalere er en sjeldenhet på norske bad, og TV-er eller skjermer er tilnærmet helt fraværende. I dag finnes det mange trådløse høyttalere, som dessuten er vanntette. For de aller fleste vil det være et både prisgunstig og praktisk alternativ når det gjelder å få tilgang til musikk på badet. Ved å benytte seg av en batteridrevet enhet, som i tillegg er vanntett og plasseres et godt stykke unna dusj og badekar, fjernes også risiko sammenlignet med mer komplisert fast installasjon.

En fast montert skjerm på veggen har kanskje også spilt ut sin rolle. Det er selvfølgelig ikke å anbefale å benytte verken mobil eller nettbrett i badekaret, men dingsen kan jo plasseres stående på behørig avstand fra vannet hvis du absolutt må få med deg noen episoder av favorittserien også fra badekaret.