Velg en side

Sparer 170 000 KR. med ny UPS

Eaton lanserer en ny serie med avbruddsfrie strømforsyninger (UPS) for maritim sektor i Norge. Den nye produktserien fremmer energieffektivitet til sjøs og reduserer totale eierkostnader. En vinn-vinn situasjon, uttaler Svenn Ivar Carlsen, salgsleder for maritim sektor i Eaton i Norge.

Nye skip inneholder stadig mer avansert elektronikk som er avgjørende både for drift og sikkerhet. En UPS sikrer kontinuerlig strømtilførsel til skipets kritiske funksjoner, og er en essensiell del av moderne skip.

Energieffektivitet reduserer kostnader

Carlsen forklarer at det har vært knyttet store forventninger til den nye produktserien med navn 93PS marine:

  • Den nye produktserien har store sko å fylle, da forgjengeren, 9×55 serien var svært driftssikker. Det er derfor gledelig at mange etterlengtede funksjoner er inkludert i den nye serien samtidig som virkningsgraden er forbedret – man får rett og slett mer igjen for oppgraderingen til 93PS marine, sier Carlsen.

Basert på utregninger fra Eaton kan man spare opptil 170 000 kroner i energikostnader i løpet av produktets levetid, sammenlignet med en eldre UPS. Den nye UPS-serien har en beregnet levetid på over 15 år ved døgnkontinuerlig drift, tilsvarende 130 000 timer.

Kan vedlikeholdes til sjøs

I tillegg til bedre virkningsgrad har 93PS marine serien en Hot-Swap funksjon som muliggjør sømløs reparasjon og vedlikehold til sjøs, noe som er viktig når man er på sjøen i flere måneder.

  • Nyheten Hot-Swap forenkler reparasjon og vedlikehold ved at man nå kan utføre reparasjoner når UPS-en er operativ, dette fører til betydelige besparelser. Enhver elektrokyndig person vil enkelt kunne operere enheten på en sikker måte – et intuitivt display veileder deg gjennom prosessen, forklarer Carlsen.

Den nye UPS serien tar opp mindre plass da det er mulig å bruke interne transformatorer, i tillegg kan produktet leveres med plasseffektive litium-ionbatterier.

  • Vi har tradisjonelt levert bly/syre batterier, men nå kan man få UPS-er levert med litium-ionbatterier. Noe som er fordelaktig i en maritim installasjon fordi energitettheten er mye høyere og dermed sparer man både plass og vekt, sier Carlsen og legger til:
  • Jeg er glad for at vi nå har lansert en ny UPS produktserie som gir maritim sektor et mer miljøvennlig fotavtrykk, samtidig som produktet reduserer de totale eierkostnadene, avslutter Carlsen.

Dette er nytt med produktserien

  • Markedsledende på dobbelt-konvertering med opptil 96% virkningsgrad
  • Hot-Swap funksjon gjør det mulig å reparere og vedlikeholde enheten til sjøs
  • Enheten kan leveres med litium-ionbatterier som sparer plass og vekt
  • Advanced Battery Management (ABM) øker levetiden til batterisystemet og overvåker automatisk systemets helse
  • 3D design ressurser gjør det lettere for skipsbyggere og systemintegratorer å designe inn UPS-en. UPS-en leveres også med et løfteverktøy for lett manøvrering på verftet.