Velg en side

Tips for merking av klær

Her kan du få noen gode tips for hvordan du merker klær!

Ved hjelp av en penn

Få en permanent markør. Den mest grunnleggende måten å merke et barns klær på er med permanent tusj, som er trygt og fungerer på de fleste typer stoff. Velg en mørk fargemarkør som svart, brun eller blå, og merk klærne på et lite synlig sted, for eksempel klesmerke eller langs baksiden av halssømmen.

Permanente markører er den minst påtrengende metoden i forhold til barnehageaktivitet, og vil forbli på plass uansett hvilken aktivitet barnet ditt driver med.

Vurder å bruke en vaskepenn for tøffere stoffer. For en enda mer permanent etikett, eller hvis du merker ømfintlige stoffer som lycra eller silke, bruk en vaskepenn, som fungerer på samme måte som en vanlig tusj.

La markøren tørke i noen minutter før du tar klærne på barnet ditt.

Ta vare på merkelappen. Permanent markør kan falme etter mange vask, så det kan hende du må merke klærne på nytt med noen måneders mellomrom.

Bruke påklistrede etiketter

Bytt tapen når den begynner å falle av. Noen sterkere tape kan vare gjennom noen få vask, men i de fleste tilfeller må du sette på en ny etikett hver dag.

Kjøp profesjonelle klistremerker. Du kan også kjøpe klistremerker fra nettbutikker og barnebutikker. Mange selskaper produserer etiketter for å feste til merkelappene til barneklær. Disse etikettene varer gjennom klesvasken, men er ikke like holdbare som stoffetiketter.

Imidlertid er de enkle å påføre og vises ikke på andre deler av klærne.

Vurder å bruke en annen metode hvis barnet ditt sannsynligvis vil skrelle av etiketten. Påklistrede etiketter er den enkleste typen etikett som kan fjernes, og er kanskje ikke det beste alternativet hvis barnet ditt vil fikse og plukke i etiketten, eller hvis de er rundt andre barn som vil trekke i etiketten.

De er imidlertid et av de rimeligere alternativene og enkle å bruke.