Velg en side

Fremtidens dings er talestyrt

I fremtiden taster vi ikke lenger på våre elektroniske enheter – vi snakker til dem. Salget av talestyrte enheter og lydassistenter har doblet seg på kort tid, ifølge en ny undersøkelse utført av Adobe.

Undersøkelsen er basert på aggregerte og anonymiserte data fra over 55 milliarder besøk til mer enn 250 forhandlere i USA, samt blant mer enn 1.000 amerikanske forbrukere.

– Vi blir stadig mer fortrolige med talebaserte teknologier og trenger ikke lenger en skjerm for å kommunisere med våre enheter. I årene som kommer vil stadig flere virksomheter begynne å inkludere støtte for talestyrte funksjonaliteter i deres produkter og tjenester, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

Ifølge undersøkelsen bruker mer enn halvparten av de som eier en talestyrt assistent den minst én gang hver dag, og mer enn 2 av 10 (22 prosent) av dem sier de foretar kjøp ved hjelp av talestyring.

Den mest populære bruken av stemmestyrte enheter er å lytte til musikk (61 prosent), å sjekke været (60 prosent), å stille morsomme spørsmål (54 prosent) og å foreta søk/undersøkelser (53 prosent).

Slutt med knute på tråden

For første gang har også salget av trådløse hodetelefoner overgått salg av kablede modeller. Men nesten halvparten (45 prosent) sier at de er uenige i mange av produsentenes beslutning om å fjerne hodetelefonkontakten fra smarttelefonen.

Også salget av trådløse ladere har på mer enn et år tredoblet seg, og to av tre er enige om at utviklingen av trådløs forbrukerelektronikk er positivt.