Velg en side

Futuristiske biler her og nå

Bilens fremdrift har vært gjenstand for en rekke teknologier gjennom tidenes løp. Foruten diesel og bensin biler har vi i dag elektriske biler, hybrider, hydrogenbiler og biler som går på biodrivstoff og gass. Videre vil det også helt sikkert komme biler som drivceller., kompresjonsmotorer av luft og flytende nitrogen.

Dessuten er det fokus på karosseri og dets materiale. Nå kan stål, aluminium og plast byttes ut med duralumin, karbonfiber, kompositt og nanogenererte materialer som grafén.

Men det er gjerne teknologien som folk flest interesserer seg for. Det gjør det mulig å dele bilhold med betaling på farten gjennom bilkollektiver og carpooling og taxilignende tjenester hvor man sitter på med hverandre (Uber). Kunstig intelligens og sammenkoblete enheter som i Internet of Things (IoT) sørger også for en helt del nye teknologier.

Førerløse biler

Førerløse biler er biler som kjører seg via et komplisert kartsystem. Poenget med førerløse biler er selvfølgelig å få ned kostnadene og samtidig skape et optimalt og sikkert system. Man regner med at dødstall i trafikken vil kunne reduseres betraktelig.

Google har allerede lansert sin første førerløse bil, Waymo LLC, og mange taxier og busser er allerede under konstruksjon.

Men hvilke bilforhandlere vil først selge førerløse biler f.eks. i en liten norsk by som Arendal? VI har en liste over bilforhandlere i Arendal, kan vi tippe på at Toyota ved https://arendal.toyota.no er først ute? Eller blir det en av de andre? Se lista her:

https://arendalbil.no/
https://bilbutikkenarendal.no/
https://www.agderbil.no/
https://stoabil.no
https://rsabil.no/forhandlere/arendal/
https://sorlandetbil.no/
https://www.arendalauto.no
https://gromstad-auto.no/

Helt eksosfrie biler

Det er knyttet stor interesse til hydrogenbiler og luft-kompressors drevne biler. Men teknologien er ikke helt i mål, dessuten er det stort fokus på andre systemer foreløpig. Men allerede i dag fins det biler på markedet, slik som Hyundai Nexo, Honda Clarity og Toyota Mirai. Sjekk ut bilforhandlerne Sigmund Aasen, Bavaria og Toyota Arendal for mer informasjon.

Solidaritet

Det er nok ingen tvil om at en solidarisk tankegang vil presse seg fram i samfunnet vi lever i. Og det vil løfte samfunnet tror vi. Det handler om storfamilie, kollektiver og bildeling. Det kan være gjennom tjenester som Uber og Lyft, men også helt sikkert nye konsepter som dukker opp i den nære fremtiden.

Bildeling har allerede eksistert i Norge en god stund, men ikke alle har funnet tjenesten tilstrekkelig attraktiv. Hva som skal til er vanskelig å si, men at bedre tilgjengelighet, lavere priser og enklere løsninger vil hjelpe på er ganske sikkert. I Arendal kan man leie bil gjennom bilkollektivet eller man kan låne naboens bil gjennom appen Nabobil.

Det er nok mange bilkjørere som leser om dette med gru. Det siste de skal gjøre er å dele bil med andre. Og det er kanskje ikke så rart, de er vant med å få det som de vil. Men også disse personene er nødt til å ta inn over seg realitetene. Stabukker i Arendal kan for eksempel bli med i arendalrcklubb for å få ut frustrasjon og fartsglede.

Hva kan vi forvente oss

Det er nok ganske mye som kommer til å skje med konvensjonell bilproduksjon i den nærmeste fremtiden. Store produsenter har allerede faset ut produksjon av biler med forbrenningsmotor og land etter land går inn for å fjerne alle fossildrevne biler innen noen år.

Vi vil nok kunne forvente oss mer autonomitet når det gjelder biler og transport. Men det vil kreve en helt ny infrastruktur. Veinett må hele tiden oppdateres slik at bilene følger riktig rutenett. Dessuten vil strømforsyningen utbedres når flere batterier må lades for transporten.

Verden står over et skifte når det gjelder biler og transport, følg med å se hva det betyr for deg.