Velg en side

Hvorfor koster fotoutstyr så mye penger?

En stor barriere for de som ønsker å starte med foto, er kostnaden. Det koster utrolig mye å komme i gang med fotografering. Med en gang man føler seg mer klar for å ta bedre bilder så merker man at det koster mye mer. Et kamera kan gjerne koste mellom 10000 og helt opp til hundre tusen kroner. I tillegg så skal man ha linser som finnes i alle prisklasser. Det er gjerne linsene og selve kamerahusene som tar mest penger. 

Det er flere årsaker til at prisen på fotoutstyr er høy, det har alltid vært høy betalingsvilje og folk betaler prisen. For det er faktisk ikke noen annen grunn til at det skal koste så mye penger. Lenge har det vært et problem at det ikke finnes billige alternativ, men nå begynner det å komme en del gode alternativer til mer kostbare kameraer. 

Slik kan du spare penger på fotoutstyr:  Nedenfor har vi samlet noen tips til hvordan du kan spare penger når du skal kjøpe kamerautstyr. Dette er tips vi har brukt eller som vi har funnet andre steder. 
Telefonen din  Din telefon kan faktisk være et veldig godt kamera, med riktig apps og kanskje en spesiallinse så kan du få samme kvalitet som du får på flere avanserte kameraer. Ulempen er at det kanskje ikke oppleves så spesielt og ikke minst så kan det være at det ikke ser særlig profesjonelt ut. 
BlackMagic  Dette er et merke som har tatt fotoverden med storm. De produserer noen svært billige kamerahus som har svært god kvalitet. Det krever riktignok at man har litt erfaring med å redigere og ikke minst kan komponere. 

BackMagic


Billig utstyr  Alt man bruker trenger ikke å koste veldig mye penger. Hvis man bruker penger på f.eks linser og kamerahus så kan man heller kutte penger på andre ting. Som bag/koffert, ledninger, batterier og mikrofon kan man kjøpe sider som Wish.com

Vårt siste råd: 

Uansett hvor mye eller hvor lite penger du har så vil det ikke påvirke din evne til å ta utrolige bra bilder eller film. Det finnes folk som har laget fantastisk kunst med de billigste kameraene. Til syvende og sist så handler det om at man må finne sin egen stil.

Ofte så handler det å finne sin egen stil om å bruke det utstyret man har på sin egne måte. Etterhvert som du blir god på foto så kan du påta deg oppdrag som gjør at du på sikt kan kjøpe deg ditt eget fotoutstyr.