Velg en side

Slik har live-streaming utvidet plattformen for sosial gaming

Som mange sikkert har fått med seg har gaming økt kraftig i popularitet i løpet av årene, og det finnes et stort marked og samfunn innenfor gamere som live-streamer mens de spiller. Med ny teknologi og dannelsen av et samfunn på tvers av landegrenser har live-streaming av spill også blitt den største kategorien av videoer på YouTube.

Utviklingen av live-streaming

Mange tenker antakeligvis på film og TV-serier når man tenker på streaming, men live-streaming av sosial gaming har også vokst til en stor industri. Etterhvert som streaming kom og ble vanligere har dette hjulpet til å skape et samfunn for gamere på en helt ny måte.

Gjennom live-streaming ser man ikke bare på at andre spiller, men man har også muligheten til å engasjere seg gjennom å kommunisere i chat. På denne måten dannes det også et samfunn, hvor man kan kommunisere direkte med spilleren og med andre fans over hele verden.

eSport som industri

eSport har utviklet seg til å bli en milliardindustri, hvor de største plattformene i dag er YouTube og Twitch. Flere millioner besøker sidene hver dag, både som spillere og fans, og stadig flere spillere klarer å lage seg en karriere som gamer. De største spillerne tjener store beløp på å live-streame mens de spiller og i dag kan man faktisk ha profesjonell gamer som yrke.

live streaming
live streaming

I tillegg til at man kan spille selv og se på andre som spiller, kan man også sette penger på spill og turneringer gjennom betting. Hos https://www.mrgreen.com/no/ kan man spille på odds for alle de største spillene innenfor eSport, både på individuelle kamper, turneringer og gjennom live betting.

I tillegg til fans som følger andre spillere, følger også spillerne med på hverandre for å lære seg nye strategier og få tips til hvordan man kan spille bedre. Profesjonelle gamere bruker derfor også ofte mye tid på å se andre spille, i tillegg til å spille selv.

Gaming som livsstil

Med den store konkurransen mellom spillere om å skaffe seg følgere, er det derimot ikke enkelt å bli en profesjonell gamer. Det kreves ofte mange års arbeid hvor man nesten ikke tjener noe som helst, før man greier å bygge seg opp et stort nok antall følgere.

Som profesjonell gamer spiller man gjerne mange timer hver dag, i tillegg til at man må oppdatere sidene man har på sosiale medier for at man skal holde på følgere. Mange deltar også på arrangementer hvor man kan møte fans og spille sammen, noe som også bidrar til at live-streaming har blitt et såpass stort samfunn som det har blitt.
Med utviklingen av eSport og live-streaming som industri har mange fått et annet syn på gamere. Gjennom streaming har man fått etablert et sosialt samfunn hvor man som gamer kan finne likesinnede og føle tilhørighet. Dette er også noe av grunnen til at industrien har blitt så stor, ettersom det ikke bare handler om å spille, men like mye om å være sosial.