Velg en side

Fotballtur til Tottenham

Det å dra på fotballtur har utviklet seg fra å være en greie for spesielt interesserte til å være noe alle med interesse for fotball kan delta på. Mange av turene som arrangeres dekker over langt mer enn bare reise, hotell og billetter til kampene, de kan inneholde en lang rekke sosiale og kulturelle opplevelser. Som for eksempel vinsmaking, omvisninger på museer, eller helt andre ting for den saks skyld. Fotballreiser er heller ikke lenger forbeholdt menn med vikinghjelm i plast og falskt skjegg, det er noe alle kan delta på. Både barn og voksne.

Velger man å reise som familie er det et fint avbrekk i hverdagen, og faktisk noe man kan gjøre i løpet av en helg. Det finnes flere arrangører som selger ferdige pakkeløsninger, men er man litt kreativ kan man fint sette sammen en langhelg i for eksempel London helt på egenhånd.

Skal man på fotballreise kreves det ikke stort annet enn at man er en anelse interessert i fotball. Er man ikke i overkant interessert, men likevel kunne tenke seg en tur til England og London, kan man for eksempel se om man kan få tak i Tottenham billetter. Tottenham spiller hjemmekampene sine på ærverdige Wembley Stadium, en stadion med lange tradisjoner innen Engelsk toppfotball.

Ikke bare brukes Wembley til fotball, det er også mulig å oppleve konserter der, og med en kapasitet på 90 000 gjester er det litt av en opplevelse bare å være der.

Ellers ligger det flere kjente fotballarenaer i og rundt London så det er mer enn nok å se og være med på, og det arrangeres flere omvisninger hvor man besøker noen utvalgte arenaer. Det er selvfølgelig også mulig å reise rundt på egenhånd, men erfaringsmessig er det betraktelig mer effektivt å melde seg på en eller flere organiserte rundturer med fotball som tema.

Husk endelig å besøke noen av de kjente fotballpubene i byen, de aller fleste viser også kamper på storskjerm. Både direkte og i opptak. Det kan imidlertid være verdt å merke seg at det kanskje ikke alltid er like heldig å møte opp i Tottenhamdrakt i en Arsenalpub, men med litt sunn fornuft går det nok bra likevel.

Utover fotball har London mange andre ting man kan være med på. Arrangerte fotballreiser har gjerne innlagt litt tid for å farte litt rundt på egenhånd, tid som definitivt ikke bør gå til spille. Det vrimler av museer, severdigheter og andre aktiviteter for både store og små, så det er bare å melde seg på. Et godt tips kan være å sjekke på forhånd hvorvidt noen av disse krever forhåndsbestilling eller reservasjon, men dette kan turarrangøren sikkert også være behjelpelig med. Ut over det rent fotballmessige.